Nye sigtelser i voksende dansk bestikkelsessag

Tre personer fra blandt andet postvæsenet er blevet sigtet i den omfattende Atea-bestikkelsessag, der for alvor tog fart sidste år i juni. Dermed er knap 50 blevet sigtet i alt.

Foto: Torben Christensen

Den omfattende sag om bestikkelse, der kom frem i juni sidste år, har fået politiet til at sigte yderligere tre personer, skriver Børsen.

For to måneder siden blev 32 ansatte på en lang række offentlige arbejdspladser heriblandt Københavns Kommune og Rigspolitiet sigtet.

Dermed er knap 50 personer blevet sigtet i den såkaldte Atea-sag, hvor offentligt ansatte er mistænkt for at have modtaget bestikkelse mod at give firmaet guldrandede IT-kontrakter.

Den ene af de tre nye sigtede har arbejdet i postvæsenet, hvor han ifølge anklagemyndigheden har forbrudt sig mod, hvad man må modtage som offentligt ansat.

Postnord, tidligere Post Danmark, undersøger selv sagen, men har endnu ikke hørt fra politiet, skriver Børsen.

Også i Forsvaret, hvor der i juni blev sigtet fem med tilknytning til sagen, er endnu to personer blevet sigtet, oplyser avisen, der har talt med auditør Claus Risbjerg fra Forsvarets Auditørkorps.

Atea har ingen kommentar til sigtelserne, oplyser selskabets presserådgiver Finn Morsing til Børsen.

Bestikkelsesmistanken kom frem i sommeren sidste år, hvor politiet granskede, om medarbejdere i to IT-firmaer Atea og 3A-it havde bestukket ansatte i Region Sjælland med rejser, hotelophold, penge og sponsorater mod at få insider-viden om de udbud, regionen havde på IT-området.