Nye sigtede i omstridt Atea-sag

Nye sigtelser er kommet frem i lyset af den store Atea-sag, der betegnes som en af de største bestikkelsessager i danmarkshistorien. Sigtelserne omfatter en række personer med tilknytning til Atea samt en ledende ansat i Dong Energy.

Det skriver Børsen.

I august holdt Atea kortene tæt på kroppen, da fire profilerede sælgere stoppede i selskabet. Men nu viser det sig, at de fire medarbejdere er blevet sigtet af Bagmandspolitiet.

Sigtelserne er blot de nyeste i rækken af sigtede efter, at 35 offentligt ansatte blev sigtet for at modtage bestikkelse fra Atea.

»Bestikkelsen er (...) sket ved, at Atea A/S har givet personerne, der i deres ansættelse har haft beslutningskompetence angående køb af it-anskaffelser (...), it-udstyr til privat brug i form af mobiltelefoner, iPads, tv eller lignende enten gratis eller til stærkt reduceret pris",« fremgår det af dokumenter fra Retten i Glostrup, som Børsen har fået aktindsigt i.

Atea har hidtil forsøgt at lægge ansvaret hos nogle få ansatte, men ifølge formand hos Transparency International, Knut Godfredsen, tyder de nye sigtelser på, at der har været et gennemgående problem hos Atea.

Ansatte fra i alt ti offentlige institutioner og selskaber er blevet sigtet, og nu kan Retten i Glostrup også afsløre, at en chef hos Dong Energy er blevet sigtet.