Nye rygter om Mærsk-ordre på megaskibe

Rygterne svirrer igen om Maersk Lines mulige interesse for at bestille nye containerskibe i en hidtil uset størrelse.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske rederi, der er verdens største, skulle angiveligt være interesseret i at bestille op mod seks skibe, der kan bære 20.000 tyvefodscontainere (teu) hver, skriver shippingavisen Tradewinds med henvisning til en anonym markedskilde.

Maersk Line skulle have snore ude til rederier i Sydkorea og Japan om ordren, og ifølge avisens kilde er danskernes også klar til at bestille ti skibe på 14.000 teu hver.

Rygterne kommer samtidig med, at Maersk Line angiveligt har bestilt syv mindre skibe på 3700 teu hver fra Cosco-værftet i Kina. Det bliver værftets første forsøg med containerskibe, skriver Tradewinds.

Maersk Lines største skibe er i øjeblikket Triple E-serien på omkring 18.300 teu hver. De var verdens største, da de blev søsat i sommeren 2013, men er for nylig blevet overhalet af skibe fra konkurrenterne CMA CGM og CSCL på mere end 19.000 teu.

I september 2014 afslørede Maersk Line-chef Søren Skou, at rederiet får brug for nye skibe på samlet 425.000 teu over de næste fire-fem år for at følge med markedets vækst. Til gengæld sagde han i samme forbindelse, at ordrer på større skibe end Triple E ikke var sandsynligt på daværende tidspunkt.

Sidste uge begyndte rygterne dog med en artikel i Wall Street Journal, der omtalte muligheden for en bestilling på ti skibe på omkring 20.000 teu hver.