Nye rygter om Google-opkøb af Twitter

Internetgigantens mulige køb af mikroblogtjenesten med de 225 millioner brugere vil give god mening.

Twitter har hovedkvarter i San Francisco på den amerikanske vestkyst. Nye rygter vil igen vide, at Google vil købe selskabet. Arkivfoto: Kimihiro Hoshino, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIHIRO HOSHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Googles mulige, forestående overtagelse af mikroblogtjenesten Twitter sendte torsdag Twitter-aktien 3,3 procent i vejret.

Det er ikke første gang, at Google nævnes som mulig, fremtidig ejer af Twitter, som blev stiftet i 2006 og giver mulighed for at sende korte beskeder på 140 tegn direkte på Internet. Helt tilbage i 2009 forlød det, at Google ville købe Twitter for mellem 10 og 20 milliarder dollars. I dag ventes Google snarere at skulle lægge 40 milliarder dollars for tjenesten, der i dag har omkring 225 millioner brugere.

Ingen af parterne ønsker at kommentere rygterne, hvis ophav ikke præcis har kunnet fastslåes.

Google er bagud på sociale medier

En mulig årsag til en Google-overtagelse er, at det sociale Internet i voksende omfang udgør et sort hul for Googles søgemaskine. Her ville Twitter være den ideelle udvidelse som superhurtig søgemaskine for aktuelle her-og-nu-begivenheder. Der går langt længere tid, før Googles robotter finder og indekserer de mange tweets, så man kan finde dem via almindelige søgninger.

Google har selv forsøgt sig på det sociale Internet flere gange. Googles svar på Facebook, Google+, er aldrig blevet et hit, og i 2010 lancerede Google tjenesten Buzz, som skulle integreres i posttjenesten Gmail for at gøre kontakter hurtigere og lettere - en slags Google-udgave af Twitter. Den blev lukket, inden der var gået to år.

Flere annoncemuligheder

En Google-overtagelse ville desuden øge Googles annoncemarked og -muligheder betydeligt. Internetgiganten henter omkring 90 procent af sin omsætning fra onlinereklamer, mens Twitter får 80 procent af indtægterne herfra.

Twitter kommer med 4.-kvartalsregnskab i februar. I juli-september 2014 omsatte Twitter for 361 millioner dollars men havde et underskud på 175 millioner dollars.

Twitters børsværdi ligger i dag på omkring 24 milliarder dollars.

Google har omkring 60 milliarder dollars i pengekassen.