Nye resultater cementerer flot Semaglutid-pakke

Novo Nordisks seneste resultater med den langtidsvirkende GLP-1-analog Semaglutid cementerer en rigtig flot samlet pakke for midlet, der er blevet undersøgt i seks forskellige fase 3a-studier og på den baggrund nu bliver forberedt til registreringsansøgning i både USA og Europa.

Novo Nordisk hovedkvarter. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Frank Hørning Andersen, der er senioranalytiker hos Jyske Bank.

Han hæfter sig dog også ved, at forventningerne til det såkaldte Sustain 6-studie var skruet i vejret, efter at Novo Nordisk for nylig viste bemærkelsesværdige resultater med GLP-1-analogen Victoza i Leader-studiet, der dokumenterer, at midlet reducerer risici for hjerte-kar-tilfælde.

Lignende resultater har det danske medicinalselskab nu bevist med Semaglutid, og det er rigtig fornuftigt for de fremtidige muligheder.

»Det er nogle meget gode resultater, og det cementerer en rigtig god pakke for Semaglutid. Forventningerne til Sustain 6 var også øget efter resultaterne fra Leader-studiet, så i det lys er det måske ikke så overraskende«, siger Frank Hørning Andersen til Ritzau Finans.

»Havde man ikke haft resultater fra Leader-studiet, ville man nok være endnu mere overrasket, men det er stadig flotte resultater, så det er en god dag for Novo«, fortsætter han.

Arvtager for victoza

Semaglutid er en GLP-1-analog til dosering én gang ugentligt, mens det storsælgende Victoza, som Novo har som flagskib på GLP-1-markedet netop nu, er til dosering én gang dagligt.

Og på sigt kan Semaglutid blive en rigtig god afløser for netop Victoza, som trods sin position som klar markedsleder i GLP-1-segmentet på det seneste har tabt lidt markedsandele i konkurrence med blandt andet Trulicity fra amerikanske Eli Lilly.

»Resultaterne er understøttende for vores topsalgsestimat for Semaglutid. Vi tror fortsat på, at det kan nå et topsalg på mere end 4 mia. dollar. Det er et produkt, som vi ser som arvtager for Victoza, og som skal være med til at beskytte GLP-1-markedet for Novo Nordisk, der få hård konkurrence fra blandt andet Trulicity lige nu«, siger Frank Hørning Andersen, der dog fortsat venter, at der også vil være et marked for Victoza i fremtiden efter de flotte data fra Leader-studiet.

Med de seks Sustain-studier bag sig ser fremtiden under alle omstændigheder fornuftig ud for Novo Nordisk omkring GLP-1-markedet.

»På den lidt længere bane vil jeg tro, at der kommer lidt et paradigmeskift over mod midler til dosering én gang ugentligt i stedet for én gang dagligt, men jeg tror stadig, at Victoza vil have et marked fremover. Victoza er lige nu det eneste GLP-1-produkt på markedet, der har vist mindsket risici for hjerte-kar-tilfælde«, siger Frank Hørning Andersen.

»Med den store pakke af data for Semaglutid ser det ud til at være et bedre produkt end Trulicity, og det er vigtigt for Novo Nordisk«, fortsætter Jyske Banks senioranalytiker.