Nye regler giver regnsskabssmæk for 7 mia. kr.

Nye regnskabsregler vil barbere over 7 mia. kr. af bankernes egenkapital. Revisionsselskabet PWC har foretaget en gennemgang af de danske bankers regnskaber, der viser, at Nykredit Bank vil blive ramt fire gange så hårdt som Sydbank.

Nye regler giver regnsskabssmæk for 7 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: FOCKE STRANGMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

De nye regler, der går under navnet IFRS 9, har til formål at sikre, at bankerne foretager nedskrivninger tidligere end hidtil, så de ikke pludselig rammes i tilfælde af eksempelvis krise.

»Det, vi kan se, er, at de gennemsnitlige nedskrivninger ligger på det niveau, vi havde forventet, men det er interessant at se, at spændet mellem dem er ret stort,« siger Casper Borly, der er ansvarlig for implementeringen af de nye regler hos PWC, til dagbladet Børsen.

Undersøgelsen afslører, at nogle banker kun vil mærke til ændringerne i et meget lille omfang, mens de samlede nedskrivninger andre steder øges med godt en fjerdel.

I Danske Bank bliver nedskrivningerne skruet op med 12,5 pct. og i Nordea vil de stige med 10,4 pct. I toppen befinder ligger Nykredit med en samlet forøgelse i nedskrivninger på 25,6 pct.