Nye regioner debuterer uden telefoner

"Vi kan desværre ikke stille om før på torsdag".

Sådan lød beskeden fra omstillingen i Region Sjælland, hvis man i går ringede til det nye Regionshus i Sorø, skriver Kristeligt Dagblad.

Også Region Midtjylland i Viborg havde kommunikationsproblemer på premieredagen for den nye strukturreform, hvor 14 amter blev til fem nye regioner.

Da de cirka 570 medarbejdere mødte op på deres nye arbejdsplads i Region Midtjylland i Viborg i går morges, var det til kontorer uden telefoner og computere.

- It-udstyret ankom på paller i morges, og jeg vil tro, at omkring 30 procent af alle efterhånden har fået installeret en computer. Så alting går efter planen, bortset fra at der ikke er blevet distribueret telefoner ud til alle mennesker, lød det i går eftermiddags galgenhumoristisk fra journalist Henrik Brøns, kommunikationsafdelingen i Region Midtjylland.

Borgerne i den nye region, der består af tidligere Århus og Ringkjøbing Amter samt det sydlige af Viborg Amt og det nordlige af Vejle Amt, tog det pænt.

- Der er udbredt forståelse for, at vi har første skoledag på en ny arbejdsplads, og at vi er begyndt fuldstændig fra bunden af. Jeg tror, at mange sover godt i nat. Og hvis det lykkes at få computere og telefoner ud til alle i morgen, så vi kan være klar, er det godt gjort. Så er der røde pølser og håndbajere til alle, siger Henrik Brøns.

Den nye Region Sjælland, der tæller tidligere Roskilde, Storstrøms og Vestsjællands Amter, havde også begyndervanskeligheder.

Regionen overtog sit nye hovedsæde i Sorø den 1. januar, og heller ikke her var telefoner og computerudstyr blevet færdiginstalleret på den første arbejdsdag i går.

- Alle står oven på hinanden for at få telefoner og computer sat til, så det bliver nok lidt svært de første to dage i 2007, siger kommunikationschef Søren Væver, Region Sjælland.

Han forventer, at der vil være telefonforbindelse til regionen fra i morgen.

Kristeligt Dagblads rund-ringning til Danmarks tre andre nye regioner, Region Nordjylland, der er landets mindste, Region Hovedstaden og Region Syddanmark, afslørede, at telefonerne virkede, og at der sad folk i den anden ende til at tage imod eventuelle forespørgsler.

Henvendelser til Region Syddanmark skulle dog helst ske inden klokken 15, hvor samtlige medarbejdere til gik introduktionsmøde resten af dagen.

I Region Hovedstaden, tidligere Københavns og Frederiksborg Amter samt Bornholm med hovedsæde i Hillerød, samledes medarbejderne fra morgenstunden til nytårskur, hvor de over et glas juice kunne hilse på gamle og nye kolleger samt regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) og regionsdirektør Helle Ulrichsen.

- Det var en rigtig god stemning. Men dagen har selvfølgelig været præget af, at alle var på ny grund. Faktisk har det været okay, og der er også blevet gjort et stort arbejde for, at tingene fungerer omkring os, siger kommunikationsmedarbejder Marianne Uldahl, Region Hovedstaden og tilføjer:

- Alle her i kommunikationsafdelingen har en pc og telefon, der fungerer og overblik - næsten - over de nye telefonnumre.

Kilde: Kristeligt Dagblad