Nye rebeller vil holde telepriserne nede

Forbrugerrådet er ikke nervøs for prisstigninger, efter at store TDC har slugt lille Onfone. Der vil komme nye udb(r)ydere. Men prisfaldet vil nu tage en pause. (Opdateret kl. 9.32)

Onfone blev onsdag morgen solgt til TDC. Fold sammen
Læs mere

Danskerne skal ikke frygte for mobilpriserne som følge af TDCs køb af lavprisrebellen Onfone onsdag morgen, for der kommer helt sikkert andre, der vil holde de store i ørerne.

Økonom i Forbrugerrådet, Martin Salamon, synes ikke, at der er grund til frygt for, at priserne igen vil stige, når de store har spist de små.

»Nej, det mener jeg ikke, at vi skal være. Den cyklus, at de store gør, hvad de kan for at holde priserne oppe, og dermed giver spillerum for nye, innovative selskaber til at presse prisen, fungerer. Vi har set bølger med Telmore, Bibob og nu også Onfone, som presser de store og giver gevaldige gevinster for forbrugerne,« siger han til Business.dk.

Ikke de store udsving nu

Det er muligt, fordi det danske telemarked er reguleret, så de store skal give plads til nye selskaber på de stores net - til realistiske priser.

»På den måde er det en succeshistorie. Erfaringerne er, at det nu vil stå lidt stille med innovation og prisudvikling et stykke tid, men Onfones indtog har allerede fået priserne bragt flot ned, og den nye måde at sælge telefoni på i pakker er for alvor trængt igennem,« siger Martin Salamon.

TDC betaler 300 millioner kroner for Onfone og flytter alle selskabets kunder Telenors net over på TDCs eget net.

Danskerne har opdaget de billigere abonnementer

Teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, er enig.

»Priserne vil ikke falde yderligere foreløbig. Til gengæld vil prisen på det gennemsnitligt fakturerede minut, og hvad en megabyte data i gennemsnit koster, falde, fordi kunderne vil konvertere til nye og billigere abonnementsformer, som de har opdaget som følge af priskrigen,« siger han til Business.dk.