Nye rating-regler kan give Danske Bank smæk

Danske Bank kan komme til at betale en hel del mere for et lån på 5,7 milliarder kroner, efter at det internationale ratingbureau Standard & Poor's ændrer sine regler for, hvor mange plusser i en banks karakterbog en specifik låntype giver en bank.

Hvis Standard & Poor's gennemfører ændringen, hvilket langt de fleste analytikere regner med, at de gør, vil Danske Bank stå i et dyrt dilemma. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

»S&P har ændret sin metode, og det kan ramme vores udstedelse. Vi venter et endeligt svar fra dem i juni måned, efter de har haft en høring på udstedelsen. Der har vi gjort meget klart, at vi mener, at de går lidt for rask frem i forhold til, at de gav os en melding om, at kapitalen var fin i deres opgørelse i 4. kvartal af 2012,« udtaler Steen Blaafalk, direktør for Group Treasury i Danske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Hvis Standard & Poor's gennemfører ændringen, hvilket langt de fleste analytikere regner med, at de gør, vil Danske Bank stå i et dyrt dilemma. Enten kan Danske Bank betale 7,25 pct. i rente på lånet frem til 2017, eller også kan man betale det tilbage med det samme og dermed risikere at træde internationale investorer over tæerne.