Nye problemer for Tesla: Skuffer markedet med langsomme leverancer

Elbilfabrikanten Tesla er bagud med leverancerne af Model-3 biler og nedjusterer igen sine produktionsmål. Tesla-aktien er siden faldet med lidt mere end en procent.

Arkiv: Tesla Model-3 biler på fabrik. Tesla oplever »trods store forbederinger« stadig massive problemer med at få leveret bilerne af mærket Model 3 i det forventede tempo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters Staff
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Produktionsproblemerne fortsætter for elbilfabrikanten Tesla, der har skuffet markedet med nye tal for leverancer af bilen af mærket Model 3.

Tesla har igen måttet nedjustere forventningerne og skubbe målsætningen om at levere 5.000 biler af mærket Model 3 om ugen. Først hed det på den anden side af årsskiftet, så i slutningen af første kvartal 2018. Nu skubber Tesla målsætningen til slutningen af andet kvartal 2018.

Efter lukketid onsdag er Tesla-kursen faldet med en procent.

»Vi fortsætter med at fokusere på kvalitet og effektivitet frem for simpelthen at presse på for at opnå den højest mulige volume på kortest mulig tid,« lyder det fra Tesla i en meddelelse ifølge CNBC.

Tesla-direktør Elon Musk indrømmede tilbage i oktober, at virksomheden har været »dybt i produktionshelvede« med Model 3-bilen, der er imødeset med stor spænding, fordi det er fabrikantens første forsøg på at flytte sig fra at være en niche-forretning til at masseproducere biler i et prisleje, hvor flere kan være med.

Tesla forventer nu at opnå en ugentlig rate af leverancer på 2.500 biler, hvorfor milepælen med 5.000 biler om ugen lader vente på sig. Men ifølge virksomhedens meddelelse har de opnået store forbedringer i deres produktion. Elon Musk har tidligere givet udtryk for, at han forventede en ugentlig levering i tusinderne i 2017, skriver CNBC - men i hele kvartalet leverede Tesla altså blot 1.550 Model 3-biler.

Samlet er Tesla dog lykkedes med at levere flere biler end forventet i året, der gik. Målet var 100.000, men virksomheden har leveret 101.315 biler. Model 3'en regnes dog for at være Teslas vigtigste mærke, og er kaldt »den vigtigste elbil nogensinde bygget«.