Nye mobiler overvåger junior

Med en ny specialdesignet telefon kan bekymrede forældre holde øje med deres børn. Bag telefonen er det nystiftede danske teleselskab, Wigomo.

Foto: Brian Bergmann / Scanpix
I næste uge lancerer Wigomo, et nystiftet dansk teleselskab, et nyt koncept. Gennem specialfremstillede mobiltelefoner vil Wigomo gøre forældre i stand til at overvåge deres børn døgnet rundt. Samtidig får forældrene mulighed for at overvåge al trafik til og fra deres poders mobiltelefon. Det skriver Børsen i dag.

»Vi stiller disse muligheder til rådighed for forældre, der gerne vil vide, hvor deres børn er, og som vil have ro i maven,« siger Jesper Ravn, der står bag lanceringen.

Han har gennem sit selskab Race Telecom udtænkt ideen.

Telefonen er i sammenligning med de gængse telefoner på markedet både simpel og formentlig ikke unges førstevalg som telefon, vurderer Børsen. Eksempelvis findes den kun i en farve og har en GPS-modtager monteret udvendig. Men målgruppen er også helt speciel - Jesper Ravn vil ramme børn helt ned til fem-seks år.

»Børn får den første telefon meget tidligt i dag, og det er en udvikling, vi ikke kan ændre. Jeg mener derfor, at når det drejer sig om så små børn, er det o.k. at overvåge dem,« siger Jesper Ravn, der er helt åben over for, at hans koncept formentlig vil vække debat.

Systemet fungerer på den måde, at forældre kan styre deres børns mobil ned i mindste detalje over nettet. De kan slukke for mobilens kamera, begrænse brugen af spil, internetsurfing eller styre, hvem telefonen kan ringe til. De kan læse med, når ungerne sender sms’er, og de kan opstille regler, så telefonen ganske enkelt er ude af drift i skoletiden. Og endelig kan de se på et kort, hvor telefonen befinder sig ved hjælp af en indbygget GPS-sender i telefonen, der benytter Google Maps.