Nye Microsoft-fyringer i Danmark

20 sagt op i salgs- og marketingsafdelingen i anden runde af den første massefyring i selskabets 34-årige historie.

Microsofts danske direktør, Jørgen Bardenfleth, måtte tirsdag afskedige en del af sine medarbejdere. Foto: Claus Bjørn Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny runde af fyringer rammer IT-giganten Microsoft i Danmark.

Tirsdag blev omkring 20 af de 450 ansatte i Microsoft Danmarks salgs- og marketingsafdeling i Hellerup sagt op, skriver Computerworld.

Det sker oven i de 75 afskedigelser i januar på Microsofts største udviklingscenter uden for USA, det tidligere Navision i Vedbæk, nord for København.

Microsoft besluttede 22. januar på baggrund af et nedslående kvartalsregnskab, at 5.000 medarbejdere skulle være væk inden juli 2010 som led i den første massefyring i selskabets 34-årige historie. Den første runde af fyringer på i alt 1.400 stillinger ramte Vedbæk-centeret, som udvikler software til styring af virksomheder. Nu berøres Microsofts øvrige organisation i Danmark, hvor der skal skæres lige under fem procent af stillingerne bort.

Topchef udelukker ikke nye fyringer

Men fyringsrunden er ikke nødvendigvis den sidste. I en besked til alle ansatte skrev topchefen Steve Ballmer tirsdag, at der er en mulighed for yderligere nedskæringer.

»Efterhånden som vi rykker fremad, vil vi fortsætte med tæt at overvåge den betydning, som den økonomiske nedtur har på virksomheden, og, hvis nødvendigt, foretage yderligere skridt for at mindske omkostningerne, herunder yderligere nedlæggelse af stillinger,« skrev han.

Microsoft er som verdens største producent af software vokset fra i 1999 at have 31.500 ansatte til nu 95.000 ansatte.

Microsoft har brugt 290 millioner dollars i forbindelse med de første 1.400 fyringer og har sat yderligere 237 millioner dollars af til resten af fyringsrunden, viser dokumenter, der er afleveret til de amerikanske børsmyndigheder.

Baggrunden for fyringsrunden er, at Microsofts salg af kærneprodukterne Windows og Office falder som følge af, at der sælges markant færre PCer end tidligere.