Nye massefyringer på vej i TDC

Telekoncernen skal af med 440 fuldtidsmedarbejdere i 2011. Ejerne kunne lade være med at forgylde sig selv, mener fagforening.

Der bliver en større trafik ned ad trappen og væk fra TDC i 2011. I kapitalfondenes tid er der forsvundet omkring 5.000 medarbejdere fra TDC, heraf er lidt over 3.500 blevet fyret, resten er fulgt med i frasalg og udliciteringer. Arkivfoto: Bax Lindhardt, Scanpix Fold sammen
Læs mere

Danmarks største teleselskab, TDC, fortsætter nedskæringerne.

TDC har meddelt den største fagforening på området, Dansk Metal, at personaletallet skal reduceres yderligere i 2011. Omkring 440 fuldtidsstillinger skal nedlægges.

Se også: Her rullede hovederne i 2010

»TDC har oplyst, at årsagen til de forventede personalereduktioner i 2011 bl.a. er faldende antal kald, færre fejl, og at TDC effektiviserer arbejdsgange, foretager organisationsjusteringer samt foretager fravalg og fokusering for at opnå omkostningsreduktioner på baggrund af markedsudviklingen,« siger Dansk Metals teleafdeling, Tele Øst, der er uenig i, at det skal være nødvendigt at skære mere personale væk, fordi TDC samtidig anvender vikarer og entreprenører inden for visse områder.

TDC og Dansk Metal har i november og december forhandlet om vilkårene for fratrædelserne i det kommende år.

»Teleafdelingerne mener, at TDC helt kunne undgå at gennemføre uønskede afskedigelser, hvis ejerne ville holde bare lidt igen med at forgylde sig selv. Det er jo knap en måned siden, at en ekstraordinær generalforsamling i TDC besluttede at hive ni milliarder danske kroner ud af TDC-koncernen til fordel for aktionærerne,« siger Dansk Metal

»Overtallighedsprogram«

TDC har i mange år haft en såkaldt borgfredsaftale med fagforeningerne om en konstant reduktion af personalet på godt fem procent om året. Det er især TDCs teknikere, som bliver overflødige, fordi teknologien ændrer sig. Fagforeningerne har derfor ønsket, at medarbejdere, der bliver overflødige et sted, omskoles, så de kan fortsætte med at arbejde i TDC et andet sted.

Daværende koncernchef i TDC, Henning Dyremose, indførte ligefrem et »overtallighedsprogram«, som reduktionerne blev kaldt med et finere ord.