Nye massefyringer på vej hos PC-producenter

To af de store producenter skal af med i alt 4.400 medarbejdere.

Den kinesiske computerproducent Lenovo skal skære omkring 2.500 stillinger væk. Samtidig går ledelsen ned i løn. Foto: Teh Eng Koon, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Det er blevet usikkert at være i den internationale IT-branche, hvor PC-producenterne Lenovo nu fyrer 2.500 og Dell 1.900.

Verdens fjerdestørste PC-producent Lenovo vil afskedige 2.500 eller 11 procent af den samlede arbejdsstyrke, fordi salget går tilbage. Samtidig skal Lenovos ledelse gå 30-50 procent ned i løn. Sammenlagt vil det i 2010 spare selskabet for 300 millioner dollars.

Det meddelte den kinesiske producent torsdag. Overskuddet faldt i tredje kvartal 2008 med 78 procent, og allerede dengang advarede Lenovo om, at det kunne koste stillinger. Der er også udsigt til tab for fjerde kvartal.

Lenovo købte i 2005 IBMs PC-produktion.

Dell flytter produktion til Polen

Også Dell, der er verdens næststørste computerproducent, skærer ned. 1.900 af de 3.000 stillinger på fabrikkerne i Limerick i Irland forsvinder.

I stedet flyttes produktionen til en ny fabrik i Polen som led i et forsøg på at skære tre milliarder dollars af budgetterne. Nedskæringerne skyldes ifølge Dell et fald i salget.

Irland har traditionelt været dér, hvor IT-virksomheder lagde udvikling og produktion, blandt andet hjulpet af lavere virksomhedsskatter end i resten af EU. Dell åbnede i Irland i 1990 og havde 4.500 ansatte i landet, da der var flest.