Nye læsere kan stå på her: OW Bunker-sagen helt kort fortalt

Kom du ikke med fra start i det, som kan blive Danmarks største børsskandale? Her får du den helt korte version.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er OW Bunker?
OW Bunker handler med brændstof til skibe og er Danmarks andenstørste virksomhed målt på omsætning. Den er grundlagt i 1980 og har hovedsæde i Nørresundby. I marts blev OW Bunker børsnoteret af kapitalfonden Altor.

 

Hvad er der sket med OW Bunker?
Efter børsnoteringen er det gået skidt for selskabet, som to gange har måttet meddele, at resultaterne for 2014 blev lavere, end tidligere udmeldt. Det har kostet dyrt for aktiekursen, som steg i maj, men siden er faldet støt.

Torsdag kom det frem, at selskabet har tabt 150 millioner dollar på fejlslagne oliehandler og samtidig offentliggjorde ledelsen, at der er sket bedrageri for 125 millioner dollar i datterselskab i Singapore.

Det har fået virksomhedens banker til at trække stikket, og sent fredag aften indgav OW Bunker konkursbegæring.

 

Hvorfor er det en skandale?
Der er kun gået et halvt år siden selskabets børsnotering, hvor OW Bunker blev præsenteret, som en stabil forretning. Nu står det imidlertid klart, at virksomheden ikke havde garderet sig mod fald i olieprisen.Mere end 20.000 investorer skød penge i selskabet. Hver en krone er nu tabt. Nu undersøges mulighederne for at lægge sag an på baggrund af det informationsmateriale aktierne blev udbudt på baggrund af.

Bankerne Morgan Stanley, Nordea, Carnegie og ABG Sundall Collier var medunderskrivere på prospektet, som blev godkendt af Finanstilsynet og dermed lever op til kravene på EU-plan.

Den endelige børsnotering skete på fondsbørsen Nasdaq OMX i København.

 

Senest opdateret 8.11.