Nye kunder og øget udlån får Jutlander Banks resultat til at vokse

Ledelsen i Jutlander Bank kan se tilbage på et første kvartal af 2018 med stigende udlån, og hvor kundegruppen voksede med næste 3000 nye kunder.

Foto: Torben Christensen

Det har betydet øget nettorente- og gebyrindtægter, og overskuddet efter skat er landet på 77,6 mio. kr. i løbet af årets tre første måneder mod 65,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Det anses som meget tilfredsstillende, skriver banken i regnskabet.

- Gennem det seneste år er bankens forretningsomfang steget med 6,7 pct., og banken har fået mange nye kunder. Dette har betydet, at bankens netto rente- og gebyrindtægter i årets første tre måneder er steget med 4,9 pct. til 176 mio. kr. i forhold til samme periode af 2017, skriver banken.

Det er gebyrindtægterne, der trækker fremgangen. De er steget til 87 mio. kr. fra 72 mio. kr. i første kvartal sidste år, mens nettorenteindtægterne er reduceret til 91,3 mio. kr. fra 97,1 mio. kr. som følge af faldende rentemarginal og lavere afkast af bankens overskudslikviditet, forklarer Jutlander Bank.

FASTHOLDER FORVENTNINGERNE

Jutlander Bank fastholder forventningerne til 2018 om et resultat før skat på 195-270 mio. kr.

Bankens tidligere forventninger blev opjusteret i forbindelse med, at der blev anvendt en anden opgørelse af bankens aktier i BI Holding. Tidligere var forventningen et overskud før skat på 175-250 mio. kr. for 2018.