Nye krav vil gøre det dyrere at drive bank

Investorerne reagerer kraftigt på meldingen om, at Finanstilsynet har givet Danske Bank påbud i forhold til bankens interne metode til vurdering af kapitaldækningsmål og solvens.

Danske Bank falder fra morgenstunden tirsdag med 6,6 pct. til 104,3 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meldingen er overraskende, og den kommer på et tidspunkt, hvor investeringscasen går på en gradvis bedring af indtjeningen i banken.

»Det gør det alt andet lige dyrere at drive bank, da der påkræves mere kapital med Finanstilsynets påbud, og så var det måske heller ikke lige det, investorerne havde håbet på,« siger analysechef i Sydbank, Bjørn Schwarz, til Ritzau Finans.

Danske Bank falder fra morgenstunden tirsdag med 6,6 pct. til 104,3 kr.

»Det, som har været casen i Danske Bank, har jo været en stadig forbedring af lønsomheden og indtjeningen over de kommende kvartaler, som på sigt giver mulighed for, at banken kan øge udlodningen til aktionærerne. Det, at man nu skal til at holde mere kapital, er ikke lige den nyhed, som investorerne havde håbet på her på den korte bane. Det er også i det lys, kursreaktionen skal ses,« siger Bjørn Schwarz.

Som konsekvens af påbuddene skønnes kapitalkravet (søjle I-kravet) at stige 8 mia. kr. fra 64 mia. kr. til 72 mia. kr. opgjort pr. 31. marts, meddelte Danske Bank sent mandag aften.