Nye kontrakter får Rovsings omsætning til at stige

SSBV-Rovsing, der blandt andet laver teknologi til at rumfartsindustrien, har brugt den seneste tid på at få vekslet indholdet i salgspipelinen til kontrakter.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Søren Anker Rasmussen, direktør i Rovsing.
Læs mere
Fold sammen

Derfor her tredje kvartal i det forskudte regnskabsår været præget af en høj tilbudsaktivitet, skriver selskabet om de første ni måneder i de forskudte regnskabsår 2014/15.

Og indsatsen ser ud til at have givet bonus. Selskabet kommer ud af de første ni måneder i det forskudte regnskabsår med en omsætning på 14,3 mio. kr. mod 10 mio. kr. for den tilsvarende periode året før. I samme periode er den primære drift (EBITDA) steget til et underskud på 1,3 mio. kr. mod et underskud på 2,2 mio. kr. i perioden 2013/14.

I slutningen af marts indgik Rovsing kontrakt med amerikanske Lockheed Martin Corporation om et projektsamarbejde vedrørende det danske selskabs "nyudviklede og markedsledende Solar Array Simulator produkt", oplyser selskabet.

Danskerne leverer et turn-key SAS system og uddannelse, mens Lockheed Martin prøver systemet af i sit test- og simuleringsmiljø.

- Det primære mål for SSBV-Rovsing ved dette projektsamarbejde er indtrængen på det amerikanske marked. Kontraktsummen udgør 438.500 dollar, og projektet forventes afsluttet inden 1. maj 2016, står der i regnskabet.

Efter periodens udløb har Rovsing indgået en kontrakt på et system til U.S. Orion programmet. Rovsing forventer, at den samlede kontraktsum vil løbe op i omkring 7 mio. kr.

Alligevel rokker selskabet ikke ved forventningerne til hele året, hvor man fortsat forventer en omsætning, der er højere end 15,6 mio. kr. og et resultat, der er bedre end -9 mio. kr.