Nye københavnerboliger til 100.000 kroner per kvadratmeter

Lige ned til Svanemøllebugten og Øresund vil firma med rødder i Aarhus opføre 42 »exceptionelle liebhaverboliger« på 100-200 kvadratmeter. De bliver blandt de dyreste boliger i hovedstaden, vurderer projektmager.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det bliver de dyreste boliger i hovedstaden, ja, i hvert fald nogle af de dyreste.«

Sådan siger partner og direktør Martin Busk om Strandpromenaden, det nyeste og mest eksklusive boligprojekt fra byggeudvikleren Bricks.

Lige ned til Svanemøllebugten og Øresund og et stenkast fra kommunegrænsen til Gentofte vil firmaet med rødder i Aarhus opføre 42 »exceptionelle liebhaverboliger« på 100-200 kvadratmeter.

Kvadratmeterpriserne befinder sig i et usædvanligt højt luftlag på 60.000-100.000 kroner, og ifølge den tilknyttede mægler, Christian Frøslev fra Liebhavermæglerne, er den samlede salgssum lige knap en halv milliard kroner.

Alle boliger får udsigt over vandet, der er kun få skridt til en lille strand, og der bliver vist ikke sparet på noget. I køkkenerne kommer der eksempelvis Boffi-elementer og Gaggenau-hvidevarer, så vi befinder os nogle prisklasser over IKEA-moduler og for den sags skyld uopslidelige Miele-maskiner.

Groft sagt kommer der tre typer boliger, der ganske behændigt for formuende danskere i udlandet ikke har bopælspligt.

En gammel grosserervilla fra 1919 renoveres og ombygges til fire kæmpestore lejligheder. Villaen eller palæet har tidligere huset blandt andet den kinesiske ambassade.

Syd for villaen opføres tre bygninger med i alt ni rækkehuse eller byhuse.

Nord for villaen kommer seks såkaldte strandhuse med i alt 29 boliger.

Priserne spænder fra syv til 18,5 millioner kroner per bolig.

Bricks overtog først på året grunden med det bevarede palæ samt tre faldefærdige og nu nedrevne villaer for 85 millioner kroner.

Byggeriet går snart i gang på en cirka 7.000 kvadratmeter stor grund, hvilket svarer til en fodboldbane. Schmidt Hammer Lassen har tegnet projektet, og i begyndelsen af denne uge var der solgt otte boliger og reserveret yderligere syv.


Familieboliger på Amager

Bricks er også aktuel med et andet projekt i hovedstaden, Christmas Møllers Have på grænsen mellem Christianshavn og Amager.

I disse dage overdrages nøglerne til købere af lejligheder i første etape, mens resten af de i alt 77 lejligheder er klar sidst på året. I øjeblikket er 67 af boligerne solgt.

I det mere traditionelle etagebyggeri tæt ved Christmas Møllers Plads er lejlighederne på tre eller fire værelser, og priserne begynder ved godt 3,2 millioner kroner.

De to store projekter er eksempler på, at Bricks efterhånden henter 70 procent af sin omsætning i hovedstaden, hvor der er stor efterspørgsel på boliger, firmaets speciale. De resterende cirka 30 procent stammer fra nybyggeri og renoveringer i hjembyen. Et aktuelt Aarhus-projekt, i samarbejde med NCC, er Frederiks Plads på tidligere DSB-arealer, der snart får butikker, kontorer og boliger.

Rødder i Aarhus

Bricks – der jo er engelsk for mursten – blev grundlagt ved årtusindskiftet af Martin Busk og vennen Philip Foss.

De ernærede sig først som erhvervsmæglere, men en erhverv-til-boliger-renovering i centrum af Smilets By gik så glat og profitabelt igennem, at det gav startskuddet til egentlig projektudvikling og også ejendomsinvesteringer.

I 2004-05 fik de med et projekt på Nansensgade og Blågårdsgade fodfæste i København, og senere fulgte projekter på blandt andet Købmagergade og Østerbrogade.

Nogle år og en livstruende finanskrise senere kom Aarhus-milliardæren Peter Bohnsen ind som storinvestor, og det gav rygstød til flere og større byggerier, også i hovedstaden.

»Vi går efter projekter på 10.000-20.000 kvadratmeter, og vi vil gerne have cirka halvandet nyt projekt om året,« siger Martin Busk.

Da boliger fylder klart mest, tør de godt tage risiko og stikke spaden i jorden, uden at have solgte det meste på forhånd. Med dagens boligmarked i både København og Aarhus er der indregnet, at tingene kan løbe udmærket rundt, hvis boligerne skal udlejes en periode frem for at blive solgt.