Nye iPods i aften

Der er ganske som vanligt skruet godt op for forventningerne til aftenens Apple-event, hvor der for en gangs skyld ikke er enighed om, hvad der vil ske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sansynligvis bare en håndfuld nye iPods - men denne gang er det noget usædvanligt ikke produkterne, men personerne, er der den primære attraktion, når Apple holder deres vanlige september-begivenhed. Ofte har Apple lanceret nye iPods i september, og det forventes, at Apple også denne gang vil justere lidt på specifikationerne, designet og priserne på de eksisterende iPods, men dog ikke indtroducere helt nye.

Rygtebørsen siger heller ikke noget om, at der skulle være iPhones på vej, og den meget omtalte flade Apple-PC, Tablet-maskinen, der er en computer som kun består af en trykfølsom skærm, bliver ifølge flere analytikere først introduceret en gang tidligt i 2010.

Når Apples trofaste fanskare er forventningsfulde skyldes det derimod især, at aftenens event kan give et offentligt comeback til Apple-stifteren Steve Jobs, der har været sygefraværende i meget lang tid altimens det senere viste sig, at han havde fået en ny lever transplanteret. Jobs vente tilbage til Apple i sommers, men har ikke vist sig offentligt siden en gang i 2008, hvor han så bekymrende tynd ud.

Det gør han angiveligt stadig - men ifølge amerikanske medier er han dog så frisk, at han arbejder intenst med at styre projektet med netop den nye Apple-tablet-pc, der måske kommer næste år.

Dog er der lagt op til, at Apple til aftenens event laver noget, der relaterer sig til musik. Ifølge AFP er det sandsynligt at der sker noget med relation til Beatles - eksempelvis at The Beatles musik langt om længe dukker op i iTunes store. Historisk har der været en balladesag mellem Apple og Beatles pladeselskab, der også hedder Apple.

Sidstnævnte Apple følte sig således krænket, da førstnævnte Apple begyndte at sælge musik, da de to selskabers brands pludselig begyndte at kollidere på samme marked. Det er dog længe siden nu - og på hardware-siden er det mest sandsynligt, at den store nyhed i showet bliver, at nogle iPod-modeller får sig et kamera.

Apple har dog ofte overrasket - og mindst lige så ofte skuffet rygtemagerne. Til gengæld er det rimelig sikkert, at Steve Jobs fremtræden, hvis han da vælger at gå på scenen, vil kunne påvirke Apples aktiekurs direkte. Tidligere har aktien givet heftige udsving på nyheder om Apple-chefens helbred, da han anses for at være synonym med Apples rolle i den digitale revolution, verden har gennemgået siden årtusindeskiftet.