Nye fyringer i TDC giver arbejdsnedlæggelser

110 medarbejdere skal ud til september, fordi der er mindre at lave.

Nye fyringer i Danmarks største teleselskab, TDC, førte torsdag til arbejdsnedlæggelser på tværs af Danmark.

»Et sted mellem 300 og 400 medarbejdere nedlagde arbejdet torsdag morgen. En del af dem er gået i arbejde igen. De resterende forventer vi går i arbejde igen ved middagstid i morgen,« siger kommunikationsdirektør Nicolaj Due, TDC.

TDC har meddelt, at der skal nedlægges 110 stillinger af cirka 1.750 i installationsafdelingen til september. Det vil især gå ud over teknikere.

»Vi har været i stand til at nedbringe fejlraterne, fordi vi er blevet mere effektive. Men samtidig er der sket en afmatning i bygge- og anlægssektoren. Det betyder, glædeligt nok, at entreprenørerne graver færre kabler over, men samtidig er antallet af nye anlægsopgaver på et lavt niveau. Den kombination gør, at vi har overkapacitet, og det bliver nødt til at forholde os til,« siger Nicolaj Due.

TDC forhandler nu med Dansk Metal, som organiserer flertallet af de ansatte i TDC. Der lægges op til muligheden af frivillige fratrædelser.

Dansk Metal opfordrer til, at arbejdet straks genoptages og holdes normaliseret. TDC var i maj ramt af flere faglige møder under overenskomstforhandlinger om løn og en ekstra feriedag. TDC er landets største selskab inden for fastnet- og mobiltelefoni, bredbånd og kabel-TV.