Nye filialer giver kronjysk sparekasse øget udlån

Sparekassen Kronjylland fastholder pænt overskud, samtidig med at man investerer i filialnettet.

Sparekassen Kronjylland har vokseværk og breder sig længere og længere væk fra kerneområdet på Randers-egnen. Pressefoto. Fold sammen
Læs mere

Sparekassen Kronjylland har vokseværk og breder sig længere og længere væk fra kerneområdet på Randers-egnen.

Sparekassen åbnede sidste år afdelinger i København, Lyngby og Holbæk, og i år har man også åbnet en filial i Kolding, ligesom der åbner kontorer i Esbjerg og Slagelse senere i år.

Den offensive satsning har allerede betalt sig ud i form af en pæn udlånsvækst, som kan aflæses i regnskabet for første halvår 2016.

Det viser, at udlånet det seneste år er vokset fra 10,8 milliarder kroner til 12 milliarder kroner, svarende til en stigning på 12 procent.

- Men det er ikke kun i de nye afdelinger, at udlånet vokser. Det er også i de eksisterende afdelinger, at vi ser mange nye kunder.

- Så det er en generel vækst i antallet af gode kunder, men selvfølgelig bidrager de nye afdelinger væsentligt, siger direktør Klaus Skjødt i en kommentar til regnskabet.

Det viser et resultat før skat på 120 millioner kroner mod 141 millioner kroner i samme periode sidste år.

Nedskrivninger udgør 41 millioner nettokroner mod 30 millioner kroner sidste år.

Sparekassen Kronjylland er Danmarks største sparekasse og blev grundlagt i 1829.

Den fik sit nuværende navn i 1988 og har de senere år ekspanderet ved at fusionere med Vorbasse-Hejnsvig og opkøbe resterne af Sparekassen Østjylland af Finansiel Stabilitet.