Nye ejere vil lave flerbrugerhuse i Teknikerbyen

SEB Pension sælger cirka halvdelen af komplekset i Virum til et mini-konsortium bestående af Sampension og Kristensen Properties.

Sampension og Kristensen Properties står som købere i en af årets første ejendomshandler: De køber to ejendomme, der tilsammen udgør næsten halvdelen af den 47.000 kvadratmeter store Teknikerbyen i Virum, oplyser selskaberne.

Hensigten er at omdanne ejendomme, der blandt andet bebos af den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras samt forsikrings- og pensionsmæglervirksomheden Marsh/Mercer, til flerbrugerhuse.

»Vi oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel efter moderne, fleksible kontorbygninger med gode parkeringsforhold, tidssvarende klimainstallationer, fleksibel indretning og adgang til gode fællesfacili-teter som for eksempel kantine og mødelokaler. Det kan vi skabe i Teknikerbyen,« udtaler Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Bygningerne er opført i 1972, og håndværkerne vil snart gå i gang med ombygningerne. Det er tanken, at der skal være plads til også helt små lejere, der kan købe sig til en fuld servicepakke. Således vil ejendommene komme til at stå i konkurrence med kontorhoteller.

Sælger af ejendommene er SEB Pension, og handelsprisen er oplyst til 122 mio. kroner. Kristensen Properties har i handlen fungeret som asset manager og rådgiver for konsortiet, som det altså selv bliver medejer af – dog med en mindre del end Sampension.