Nye DSB-uniformer har været otte år undervejs

Arbejdet med de nye uniformer til medarbejderne hos DSB forventes at blive taget i brug næste år - otte år efter arbejdet med uniformerne begyndte. Det møder kritik fra Socialdemokratiet.

Foto: Bax Lindhardt

Det er ikke kun togene, der lader vente på sig hos DSB. Medarbejderne har nemlig haft udsigt til nye uniformer siden 2010, men den nye arbejdsdragt er endnu ikke taget i brug. Den ventes dog at blive synlig på landets perroner til næste år, hvis alt går som planlagt.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv på baggrund af en artikel i den seneste udgave af personalebladet Ind&Se.

Uniformerne er blevet revurderet og rettet til at flere omgange. I 2011 blev projektet med uniformerne sat på pause på grund af selskabets økonomiske situation. De efterfølgende år blev designet rettet på foranledning af medarbejderne, der blandt andet ikke ønskede at iføre sig en rød uniform. Derudover fik DSB nyt logo i 2014, og derfor måtte uniformerne igen rettes til. Uniformerne ventes at komme i blå udgaver, skriver Jyllands-Posten.

Arbejdet med de længe ventede uniformer møder kritik fra Socialdemokratiet. Partiets transportordfører, Rasmus Prehn, henviser til DSBs seneste årsregnskab, der viser et milliardunderskud på 2,2 milliarder kroner før skat i 2016.

»Set udefra virker det som usædvanligt meget tid at bruge på noget beklædning i en situation, hvor DSB i forvejen kører med milliardunderskud, har svært ved at overholde tidsplanerne og end ikke har råd til at servere en kop kaffe for passagererne længere,« siger transportordføreren til Jyllands-Posten.

HR-direktør hos DSB, Tine Moe, har haft ansvaret for arbejdet med uniformerne siden 2015. Hun siger til Jyllands-Posten, at arbejdet i hendes periode har været effektivt, og at overdragelsen af ansvaret for uniformerne for to år siden var tiltrængt.

»Det var vigtigt at stramme processen op, fik jeg at vide. Uniformerne skulle på skinner så hurtigt som muligt, hvis man kan sige det sådan,« siger Tine Moe til Jyllands-Posten.