Nye Dreamliner-fly er tvunget til at blive på jorden

Flere flyselskaber er tvunget til at lade sine Dreamliner-fly blive på jorden på grund af motorproblemer. Norwegian venter også at få flere problemer med flyet.

ARKIVFOTO 2015 af Norwegian fly Dreamliner i Københavns Lufthavn- (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Dele af motoren fra Rolls-Royce holder ikke standarden, og flere selskaber har oplevet, at motorerne er blevet overophedet, fordi motorerne slides hurtigere end normalt.

Det skriver NRK.

Problemerne ventes også at ramme Norwegian, for her er Dreamliner-flyene selvsagt udstyret med de samme motorer.
»Til syvende og sidst vil vi også blive ramt, da det rammer alle Trent 1000-motorerne, som er monteret på 787 Dreamliner,« siger teknisk direktør i Norwegian, Erik Nordby til NRK.

Motorerne til flyene lider af en lang række fejl. Og producenten har ikke kapacitet nok til at levere reservedele eller have nye motorer klar til de ivrige kunder.
»For vores vedkommende giver det en større vedligeholdelsesbyrde på flyene, og det koster penge. Sikkerheden bliver overholdt, men flyene indgår ikke i ruteplanerne, som vi kunne ønske det på grund af motorproblemerne,« siger Nordby.

Air New Zealand oplevede for nylig, at motorerne blev overophedet på flere Dreamliner-fly, og man måtte derfor lade flyene blive på jorden. Og selskaberne Virgin Atlantic og British Airways har grounded flere Dreamliner-fly, fordi motorerne kræver hyppigere service og vedligeholdelse, skriver The Telegraph.

Rolls-Royce har anerkendt problemerne. I forbindelse med selskabets halvårsresultat i august blev investorerne advaret om, at de måtte forvente øget aktivitet i andet halvår som følge af vedligeholdelsesprogrammet på Trent 1000 –alene for at løse de tekniske problemer, skriver Reuters.