Nye danske byggeklodser søger legekammerater med kapital

Bakoba indbyder til at spytte i kassen for at samle penge til den første produktion i stor skala.

Disse store skumfiduser kan bukkes, bøjes og sammensættes på utallige måder alt efter legebarnets fantasi - og Bakoba tager nu skridtet fra institutioner ud på det store marked. Fold sammen
Læs mere

Det ligner mest skumfiduser i overstørrelse, det kan bukkes og bøjes og sættes sammen på utallige måder, det er slidstærkt og finder altid tilbage til sin oprindelige form. Og så er det fri for giftige ftalater, og det støjer ikke.

Lyder det som en god ide i dine ører, så kan du være med til at sende det nye legetøj fra Bakoba på markedet i en større skala end i dag. Eller faktisk bliver det mindre end prototyperne:

Martin Christoffersen og Steffen Osted, begge arkitekter, formede nemlig oprindeligt det kreative legetøj i meget store størrelser og solgte det i første omgang til for eksempel institutioner. Men for at det kan blive en kommerciel succes, bliver det nu nedskaleret, så det passer til butikkernes hylder og private børneværelser.

En partner på Taiwan er klar til den første produktion, men det er her, behovet for kapital kommer ind i billedet. Bakoba lancerer 10. april en crowdfunding-kampagne via Kickstarter for at hente i første omgang 150.000 kroner.

»Det lyder måske beskedent, men det skulle være nok til at få de første containere med legetøj hjem til legetøjsmesserne, som ofte er det store afsæt til butikkerne. Bakoba har ikke planer om selv at skulle etablere et distributionsnetværk,« siger presseansvarlig Niklas Joensen.

Gennem crowdfunding kan bidragydere støtte iværksætterprojekter, men man får ikke aktier og opnår ikke en del af ejerskabet af virksomheden: Det er en slags altruisme rettet mod ideer, som man gerne ser blive til virkelighed, og belønningen ligger i at følge med i processen og måske blive inviteret med til lanceringer, åbent hus eller modtage eksklusive tilbud.

Bakoba, der henvender sig til børn fra fire år og op, er altså allerede at finde i nogle institutioner, men nu tager stifterne springet ud på det åbne marked. Bakoba blev allerede i 2010 hædret med den prestigefyldte tyske Red Dot Design Award og er lige nu med i finalen om at modtage et iværksætterlegat fra We Love Startups.