Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Sådan forsøgte Volvo at reklamere for en af deres nye biler i de amerikanske biografer i 2007, og inden for et par år vil man se samme slags reklamer, hvor annoncørerne forsøger at interagere med modtagerne, på de danske biograflærreder, vurderer Ulrik Falkner-Thagesen, adm. direktør for mediebureauet Mediacom.
»Hvis man eksponere en reklame til nogle få, men de snakker til mange om den, så har du fået reklamen til at virke,« siger Ulrik Falkner-Thagesen og påpeger, at en sådan fællesskabsoplevelse omkring en reklame netop kan være med til at skabe omtale.
Også Torben Hansen, professor i forbrugeradfærd ved Copenhagen Business School, ser positive muligheder i den nye reklameform.
»Vi bliver bombarderet med alverdens informationer, og vi har begrænset kapacitet, så det er kun en lille del af det, vi bliver bombarderet med, som vi kan huske,« siger Torben Hansen.
Dermed er det en fordel, at en reklame skiller sig ud fra de andre, hvis annoncørerne skal have håb om, at forbrugerne kan huske den, forklarer han.
Også CocaCola og Wii har i USA benyttet sig af biografreklamer, som kommunikerer med publikum. Om reklametypen bliver en succes i Danmark afhænger ifølge Torben Hansen af, hvor mange annoncører som vil benytte det.
»Hvis der bliver drevet rovdrift på typen, så bliver forbrugerne trætte af det. Og det kan give den modsatte effekt,« siger han.
Se hvordan Volvo aktiverer publikum i deres biografreklame: