Nye bankkrak truer før krisepakke virker

De 100 milliarder kroner, som Folketinget søndag aften besluttede at stille til rådighed for bankerne, vil først til sommer kunne bruges - og forinden kan flere banker være gået konkurs, siger eksperter.

Læs mere
Fold sammen
Flere danske banker risikerer at krakke, inden de får glæde af de 100 milliarder kroner, som et bredt flertal i Folketinget søndag aften vedtog for netop at redde bankerne ud af krisen.

»Man kan risikere, at en del banker, som er solvente nu men hænger i en tynd tråd, vil gå ned inden juni,« siger professor Jesper Rangvid fra Handelshøjskolen i København til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Pengene vil nemlig tidligst kunne komme i spil til sommer, vurderer erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) over for avisen.

Også brancheorganisationen Dansk Erhverv er utilfreds med, at pengene ikke er hurtigere til rådighed. Organisationen frygter, at en række virksomheder vil gå konkurs forinden, fordi de ikke er i stand til at låne penge i bankerne. Bankpakken skal netop sikre, at bankerne fortsat tør låne penge ud, så virksomhederne kan arbejde.