Ny Zynga-chef lokket med kvart milliard i løn

Den pressede Facebook-spilproducent har haft den store tegnebog fremme for at hente ny topchef fra Microsoft.

Det er kun få uger siden, at Don Mattrick præsenterede Microsofts nye Xbox One-spillekonsol. Nu har blandt andet en god løn lokket ham til Zynga, som han skal forsøge at rette op. Foto: Michael Nelson, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL NELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lokkemad på 287 millioner kroner over de næste par år var med til at lokke den nu tidligere leder af Microsofts Xbox-forretning til at overtage topchefstolen i det pressede Facebook-spilselskab Zynga.

Don Mattrick får en aktiebaseret lønpakke på omkring 50 millioner dollars ud over grundlønnen det første år på en million dollars, en øjeblikkelig bonus på fem millioner dollars og 35 millioner dollars i aktier over de næste tre år samt aktieoptioner for 15 millioner. Bonusen svarer til, hvad Zyngas øvrige ledelse får.

Det oplyser selskabet selv, efter at Don Mattrick tidligere på ugen sagde ja til at afløse Zyngas stifter, Mark Pincus, som topchef for selskabet, hvis kendteste spil er »Farmville«. Zynga udvikler spil til sociale medier men er blevet ramt af presset på dette marked, hvor nye opstartsvirksomheder som King.com er kommet til, ligesom skiftet fra den traditionelle PC-skærm til at spille på mindre mobilskærme gør ondt.

Gjorde Xbox populær

Mark Pincus sænkede selv i april i år sin løn til en dollar fra de 300.000 dollars, han havde fået de seneste to år. Han har dog derudover bonusordninger med mere, som har sikret en millionindtægt på bankkontoen.

Don Mattrick skulle frikøbes fra softwaregiganten Microsoft, hvor han mistede de aktier, som han havde i Microsoft. Efter det første år hos Zynga vil Don Mattrick få 45,32 procent af de ni millioner aktier, som lige nu har en værdi af 11,3 millioner dollars, hvilket vil bringe hans første årsløn op på 19,3 millioner dollars.

Don Mattrick har været hos Microsoft siden 2007 og tilbragte før da 15 år hos verdens største spilfirma, Electronic Arts (EA), hvor han stod for spil som fodboldspillet »FIFA«. Hos Microsoft var han med til at sikre Xbox-forretningen overskud efter flere års tab og gøre selve Xbox-spillekonsollen til den bedst sælgende i USA.