Ny Waoo-formand: Vi giver ikke op

Elselskabernes trængte internet- og TV-selskab Waoo håber på at finde strategisk partner efter flere energiselskabers aftaler med konkurrenterne.

Jørn Zielke fra Energi Midt er ny formand for energiselskabernes fælles salgsselskab, Waoo, som er ude i modvind. Foto: Waoo Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Energiselskabernes fælles salgsselskab for internet og TV, Waoo, giver ikke op, selv om flere af ejerne har forladt Waoo og kastet sig i armene på de nærmeste konkurrenter, TDC og Stofa.

Det gør Waoos nye bestyrelsesformand, Jørn Zielke, klart. Han er divisionsdirektør i Energi Midt og har nu overtaget formandsstolen, efter at Kim Frimer, administrerende direktør for Randers-selskabet Verdo (tidligere Energi Randers), forleden måtte trække sig, efter at Verdo indgik aftale med landets næststørste kabel-TV-selskab, Stofa, som ejes af Sydenergi/SE.

Søger strategiske partnere

»Vi har bygget et stærkt varemærke op, fået flere og flere kunder og samtidig holdt en nedadgående omkostningskurve. Vi har en opgave med at få volumen i TV-forretningen, så vi kan sikre, at vi får adgang til indkøbsfordele. Vi er derfor i dialog med mulige strategiske partnere om netop dette,« siger Jørn Zielke, hvis Energi Midt har 60.000 bredbåndskunder med Waoo-abonnement.

Waoo har trods et farvel til først Sydenergi/SE, så Trefor i det jyske trekantsområde og senest Verdo og Sydfyns Elforsyning hentet 9.000 nye kunder hver måned og leverer nu til 275.000 danske husstande, oplyser selskabet. Til sammenligning har det TDC-ejede YouSee, som er Danmarks største kabel-TV-selskab, 1,2 millioner husstande og Stofa 480.000 privat- og erhvervskunder.

Det nordjyske energiselskab Nyfors overvejer også sit fortsatte medlemskab af Waoo.

Kundemængde afgør priserne

Antallet af især TV-kunder er afgørende for, om man som TV-leverandør kan forhandle sig til nogle attraktive priser hos TV-stationerne. Det var bl.a. derfor, at TDC i september 2014 købte Norges næststørste kabel-TV-selskab, Get, med 500.000 kunder for 12,5 milliarder kroner. Frafaldet i Waoo gør det sværere for selskabet for forhandle gode priser hjem, og det vil presse Waoos økonomi.

Energiselskaberne har igennem snart ti år gravet lysoptiske fiberkabler ned parallelt med deres strømkabler for at kunne levere internetforbindelser, TV og telefoni og dermed konkurrere med især TDC.