Ny version af dankortet ruller ud torsdag

Betalingsgiganten Nets er nu klar til at præsentere sin version af det mobile dankort og inviterer samtidig folk ind til den videre udvikling.

Betalingsgiganten Nets er nu klar til at præsentere sin version af det mobile dankort og inviterer samtidig folk ind til den videre udvikling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne kan nu inden længe bruge mobilen som dankort til betaling i butikker landet over. Nets præsenterer torsdag en ny app, som folk kan bruge, uanset hvilken bank de er kunde hos.

»For et par måneder siden annoncerede vi, at Nets ville udvikle en selvstændig Dankort-app, som alle kan downloade til deres smartphone, uanset hvilken bank man er kunde i. Nu er vi klar til at præsentere en beta-version af Dankort-appen i iOS, hvilket betyder, at alle danskere med en iPhone meget snart kan hente appen i App Store, lægge deres Dankort ind og begynde at betale med Dankort-app i en lang række butikker landet over,« skriver Nets i en meddelelse til pressen.

Den nye app bliver som nævnt præsenteret torsdag, og da der er tale om en version, som endnu ikke er helt færdigudviklet, har Nets også etableret et nyt initiativ, hvor man inviterer folk med ind i udviklingsprocessen.

»Ved samme lejlighed vil vi også fortælle om et nyt Dankort Idea Lab, som vi har etableret, som er et forum, hvor særligt interesserede kan komme med input til den videre udvikling af appen,« skriver Nets.

I krig med Danske Banks MobilePay

Det mobile dankort vil i første omgang kunne bruges i butikkerne hos to af landets største supermarkedskæder, Coop og Dansk Supermarked, som har erklæret deres fulde støtte til Nets' løsning.

Til gengæld har Danske Bank efter et langt forhandlingsforløb valgt at takke nej til at integrere det mobile dankort i den populære MobilePay-app. Det skyldtes, at Nets' mobile dankort ifølge Danske Bank ville komplicere mange brugeres oplevelse ved at bruge MobilePay og »begrænse løsningens innovation og udvikling«.

Dermed må 3,3 millioner Mobilepay-brugere kigge langt efter den funktion. I stedet for har Danske Bank for nyligt gjort det muligt for danskerne at betale ved blot at holde deres smartphone henover betalingsterminalen. Det er sket i samarbejde med Verifone, og de to store spillere har blandt andet indgået aftaler med dagligvarekoncernen Dagrofa, Rema 1000 og Matas, som har valgt at skifte deres terminaler ud.