Ny vækst - ud i »skyen«

Teknologien har ikke ladet sig slå ud af finanskrise og faldende salg. Der er fortsat fuld fart på nyudviklingen, og der fortsætter med at være masser af muligheder, som vi alle skal tage stilling til før eller siden. Berlingske Business har bedt fem eksperter med fingeren på pulsen om at kikke i deres krystalkugler for at se, hvad vi skal vænne os til at høre og tale om i 2010.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Per Andersen, administrerende direktør for analysehuset IDC Nordic & Benelux, som følger teknologimarkedet nøje, forudser:

  • IT investeringer tilbage på vækstkurs: For første gang siden dotcom-krisen faldt de danske IT-investeringer i 2009. Men allerede nu spores de første positive tegn, og IDC forventer en lav, positiv vækst i IT-investeringerne i 2010. Innovation bliver igen moderne: Der var været lidt stille om innovation i år, men i takt med at økonomien forbedres, kommer innovation igen på agendaen. Og det bliver mere vigtigt end nogen sinde at se på, hvordan IT kan drive innovation i virksomheder og offentlige institutioner.
  • »Cloud computing« bliver en multidisciplin: Mens verden vænner sig til det nye begreb (og ikke nye koncept) om IT leveret fra »skyen«, transformerer området sig til en række nye muligheder: Den private sky (i virksomheden), sky-tilbehør (supplerende services), »sky-appliances« (standardpakker) og meget mere.
  • Mobile enheder overskygger PCen: I 2010 vil vi hastigt nærme os det punkt, hvor der er flere mobiltelefoner, PDAer (håndholdte computere) m.v. der er forbundet til Internettet end PCer. PCen er på vej til at blive »gammeldags«, og det betyder døden for IT-begrebet. De unge generationer opfatter ikke deres enheder som »IT« men blot som almindeligt tilbehør i hverdagen.
  • Den grønne agenda dør ikke: Man skulle måske tro, at luften af den grønne ballon går af efter COP15. Jo, der bliver lidt mindre fokus i medierne - men grøn IT bliver ikke desto mindre en fast del af vor dagligdag. En ny IDC-analyse har beregnet, at intelligent brug af IT på alle områder kan reducere CO2-udledningen med 5,8 milliarder tons på verdensplan.