Ny udgave af Google Docs

Internet-giganten klar med opdatering af sin kontorpakke. Mange nye funktioner kommer til, mens andre - heriblandt muligheden for at arbejde uden Internet-forbindelse - forsvinder.

I den nye udgave af Google Docs kan billeder trækkes rundt, og der kan justeres margener ved blot at trække i margenmarkeringen oven over dokumentet. I højre side kan man chatte med andre, der arbejder på det samme dokument. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internet-giganten Google fortsætter angrebene på ærkerivalen Microsofts territorium med en større opdatering af sin Internet-baserede kontorpakke, Google Docs.

Den nye udgave af Google Docs, som både rummer tekstbehandling, regneark og præsentationsprogram, tillader nu, at op til 50 mennesker kan arbejde med det samme dokument på samme tid - bogstaveligt kan man se bogstavændring for bogstavændring, mens de sker. Redigeringen sker nu hurtigere end tidligere, det er lettere at hente andre fildokumenter ind i Google Docs, og billeder kan let flyttes rundt på siderne, hvilket tidligere var et problem. Der er også en chatfunktion, således at man kan drøfte undervejs med medskribenterne, hvad der ændres.

Virker ikke uden Internet-forbindelse

Den nye udgave mangler imidlertid visse funktioner fra originalen. F.eks. kan man ikke bruge Googles automatiske oversættelse (det kommer til maj), ligesom man ikke længere vil kunne arbejde offline, altså uden at have Internet-forbindelse. Dette sidste lover Google at ændre, men der er ikke sat tid på, hvornår det sker.

Regnearket kan nu automatisk fuldføre, hvad man skriver, ud fra hvad der står andre steder i arket. Man kan trække og slippe kolonner, og hele programmet starter og arbejder langt hurtigere. Der er også kommet en formularbjælke til redigering af celler, og det er blevet lettere at skifte ark. Også her er der mulighed for chat med andre, der arbejder på samme dokument.

Nyt tegneprogram

Endelig får man nu et tegneprogram, hvormed man kan tegne og hente billeder, som senere kan kopieres og sættes ind i Google Docs. Her kan man lave grafikker samt proces- og organisationsdiagarammer.

Google Docs er gratis at bruge for private, mens virksomheder kan købe en årlig licens for 50 dollars pr. næse. Kontorpakken har kunnet bruges siden 2006.

Microsoft ventes inden udgangen af maj at lancere den nye udgave af sin kontorpakke, Office 2010. Her vil der også være mulighed for at arbejde sammen via nettet.