Ny udgave af Google Chrome

Ti procent af alle viste netsider skal om to år ses gennem Googles Internet-program. Mac-udgave kommer inden jul.

I den nye udgave af Google Chrome kan man selv rette udseendet til. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internet-giganten Google har frigivet version 3 af sit Internet-program Chrome, og inden for nogle måneder kommer der også en udgave til Mac-brugerne.

Chrome har på et lille års tid blot opnået, at 2,8 procent af alle viste netsider i verden ses gennem programmet. Det rækker kun til en fjerdeplads på listen over mest brugte programmer, som Microsoft topper med sin Internet Explorer.

Ti procent om to år

Det skal den nye udgave råde bod på.

»Hvis vi ikke har opnået en markedsandel på mindst fem procent, når vi runder toårsfødselsdagen, vil jeg være usædvanligt skuffet. Og hvis vi ikke på treårsdagen når 10 procent, vil jeg være usædvanligt skuffet,« siger Googles ansvarlige for udviklingen af Chrome, Linus Upson.

Google Chrome er ikke blot et softwareprogram men en nøje planlagt brik i det store Google-puslespil om at skabe et netbaseret styresystem til computere, som en dag kan overtage tronen fra ærkerivalen Microsoft.

Ret selv på udseendet

Version 3 af Chrome arbejder hurtigere, og der er nu indført designtemaer, så brugerne kan ændre på programmets udseende.

Google indgik for nylig en aftale med den japanske teknologiproducent Sony om, at Chrome installeres på forhånd på en række af Sonys PCer. Det er på den måde, at Microsoft har vundet så store markedsandele, fordi Internet Explorer er en del af styresystemet Windows, som ligger på rundt regnet 90 procent af alle personlige computere i verden.