Ny udfordrer på mobilmarkedet

Gebyrer og særafgifter skal være bandlyst i det nye mobilfirma Sonomio.

Fire jyder er godt i gang med at banke et nyt teleselskab med navnet Sonomio på benene.

Navnet er ikke en tilfældighed, for flere af bagmændene kommer fra det tidligere teleselskab Sonofon.

De håber, at de med det nye firma kan positionere sig som den nye frække dreng i klassen – en plads, der er blevet ledig, efter at Frank Rasmussens Bibob og M1 sidste år blev solgt.

Bibob blev solgt til Sonofon for 93 millioner i foråret 2009. M1, der lige som hovedparten af stifterne bag Sonomio har base i det nordjyske, blev solgt til Telmore, ejet af TDC, i december sidste år.

”Vi var jo sådan set igang med at stable det her på benene, længe før M1 blev solgt, men det gav lidt mere plads til en ny og uafhængig spiller på markedet,” siger medstifter Tage Rasmussen til ComON.

De fire stiftere planlægger at gå i luften til august, og før da agter de ikke at fortælle, hvad priserne skal lande på – udover, at de bliver barberet for gebyrer og afgifter, som kan gøre telefonregningerne uoverskuelige hos andre selskaber.

”Der er over 50 forskellige gebyrer på det danske mobilmarked fordelt på forskellige selskaber. Vi vil lancere gebyrfri mobiltelefoni uden opkaldsafgift,” siger Tage Rasmussen.

Men kan I tilbyde en lav nok pris?

”Vi fortæller ikke om prisen før lanceringen. Men vi tror, at det bliver konkurrencedygtigt. Det bliver oplagt ikke den laveste minutpris på markedet, men heller ikke den dyreste,” siger han med henvisning til manglen på gebyrer og særafgifter.

Sonomio agter også at tilbyde flatrate-takster på datatrafik.

Det nye firma har ifølge stifterne en ”pæn” del af finansieringen på plads allerede. Endnu mangler de at finde al den kapital, de skal bruge for at få det nye mobilfirma i luften. Men de har dog foreløbigt fået en god portion vidensmæssig kapital ind i selskabet: Allerede er erfarne telefolk blevet tilknyttet som rådgivere og investorer: Steen Høgh fra Brightpoint og tidligere markedsdirektør i Sonofon, Ulrik Bülow, CEO i Otto Mønsted A/S og tidligere adm. direktør i Sonofon, samt Jesper Weng, direktør i Citadell Invest og tidligere adm. direktør i ”3”.

Selv er to af de fire stiftere tidligere topledere i Sonofon (Tage Rasmussen og Ole Ørndrup). Direktøren for Sonomio bliver Anette Buus.