Ny Uber-klon bliver politianmeldt på første dag

Den nye app UBR City er blevet politianmeldt få timer efter, app'en gik i luften. Selskabet har ambitioner om at tage over efter Uber.

På et pressemøde i Rødovre præsenteres appen Ubr City af firmaets pressechef Per Jakobsen mandag formiddag d. 15. maj 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UBR City har kun været i luften i få timer, inden selskabet nu er blevet politianmeldt.

Politianmeldelsen er indgivet af Trafikstyrelsen, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) er øverste chef for.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som styrelsen netop har udsendt.

»Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har d.d. politianmeldt UBR City for en mulig overtrædelse af taxiloven. Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt UBR City overtræder taxiloven ved at udføre erhvervsmæssig personbefordring uden tilladelse,« skriver styrelsen.

UBR City holdt tidligere på mandagen pressemøde i Rødovre, hvor de præsenterede den nye app. Ikke alene navnet, men også forretningsmodellen minder til forveksling om kørselstjenenesten Uber, som i april måtte lukke ned i Danmark. Derfor kommer det ikke bag direktøren for det nye selskab, Per Jakobsen, at der nu kommer en politianmeldelse.

»Det var forventeligt. Men styrelsen kan forvente at få en anmeldelse for chikane og obstruktion mod vores forretning den modsatte vej. Det ser vi på med meget stor alvor,« siger Per Jakobsen til Berlingske Business.

UBR Citys chauffører består i vid udstrækning af tidligere Uber-chauffører.

Per Jakobsen mener, at det nye selskab overholder fragtlovgivningen. På pressemødet i dag slog han desuden fast, at UBR City er en lovlig tjeneste, der både vil betale moms, skat og afgifter efter reglerne.

»Men skulle det vise sig, at vi gør noget ulovligt, så lukker vi selvfølgelig med det samme. Jeg tror nu ikke, det bliver aktuelt, men jeg har før taget fejl,« siger han.

For mindre end en måned siden anmeldte Trafikstyrelsen også den lignende app Habil til politiet.

Uber forlod Danmark i april, da de ikke mente, at den danske taxalovgivning var forenelig med deres forretning.

Opdateres...