Ny topchef skal genoprette vingeskudte Jet Time

Flyselskabet Jet Time er på bare fem år vokset til mere end dobbelt størrelse, og det er ikke sket uden omkostninger. Selskabet har fredag offentliggjort et dundrende underskud, egenkapitalen er for længst forsvundet, og en ny direktør skal gennemføre en genopretningsplan.

Jet Times fratrådte topchef  Klaus Ren (th.) og storaktionær og bestyrelsesformand Lars Thuesen (tv) Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Pryds (AD), Jeppe Bjørn Ve
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremadstormende danske flyselskab Jet Time har måske haft for meget fart på. Selskabet har på fem år mere end fordoblet sin omsætning, og nu melder der sig for alvor vokseværk.

Jet Time har sent fredag offentliggjort sit regnskab for 2014/15 og heraf fremgår det, at omsætningen sidste år voksede med godt 20 pct. til 1,7 milliarder kr. Til gengæld bød året på et driftunderskud på 139 mio. kr., og et dundrende nettounderskud på 142 mio. kr. Det kommer, efter at Jet Time året før gik i minus med 63 mio. på bundlinjen, og selskabets egenkapital er nu negativ med 165 mio. kr.

Historien om Jet Time er en historie om vækst. Fra i 2006 at have været en lille jetflys-forretning til i dag at være en vægtig aktør med flere end 700 ansatte og 30 fly, der servicerer både charter- og rute- og fragtselskaber med fly.

I det nye regnskab lægger ledelsen ikke skjul på, at den kraftige vækst har været dyrere end forventet. Dertil kommer, at Jet Time i det forgangne år har været ramt af motorskader, erstatninger og hensættelser til fremtidigt vedligehold.

For at finansiere driften har selskabet gennem året opnået henstand hos sine leverandører, og sideløbende har ledelsen ført forhandlinger med ejerkredsen, långivere og leverandører om tilførsel af likviditet, for at gøre selskabet til en sund forretning.

Disse forhandlinger har resulteret i, at selskabet pr. 12. februar 2016 har opnået henstand med leverandørbetalinger for i alt 118 mio. kr.  indtil 1. september 2017. Endvidere har Jet Time fået en kreditfacilitet på 135 mio. kr., der løber frem til 1. september 2018.

»Som følge af den økonomiske udvikling i selskabet har ledelsen iværksat en gennemgribende genopretningsplan, der skal medvirke til effektivisering og forbedring af selskabets drift og indtjening,« skriver ledelsen i årsregnskabet.

Planen omfatter blandt andet optimering af driften gennem tilpasninger af flyflåden, ruteplanlægningen og medarbejderstaben.

»I det kommende år vil der således være mindre fokus på vækst og større fokus på sikring af en rentabel drift for selskabet,« skriver ledelsen.

Til at gennemføre genopretningsplanen har Jet Time i januar ansat Teddy Zebits som ny adm. direktør. Han kommer fra en stilling som Nordic Area Manager i flyselskabet Emirates, og han afløser Claus Ren, der har stået i spidsen for Jet Time under de sidste 10 års væksteventyr.

Bag flyselskabet står en gruppe danske erhvervsfolk med erfaring fra rejse- og flybranchen. Storaktionær er bestyrelsesformanden Lars Thuesen, og ejerkredsen tæller også Martin Møller Nielsens, der blev milliardær på salget af Nordic Aviation Capital.