Ny topchef og gode resultater til verdens største e-handelsvirksomhed

Alibaba, der er verdens største e-handelsvirksomhed, har netop offentliggjort regnskab med gode resultater og ny topchef.

Foto: ALY SONG.
Læs mere
Fold sammen

Mindre end et år efter deres rekord-notering på børsen i New York udnævner Alibaba, verdens største e- handelsvirksomhed, ny topchef. Topchef Jonathan Lu overdrager chefstolen til nuværende koncerndirektør Daniel Zhang på søndag.

I samme meddelelse kan virksomheden løfte sløret for et regnskab, der viser 45 pct. vækst hos den kinesiske e-handelsgigant. Væksten er ført an af brugere, der handler gennem mobile enheder, og i marts var der 289 mio. aktive brugere af appen, hvilket svarer til 51 pct. af Alibabas totale transaktioner.

Alibaba-aktien steg med 6,3 pct. til 85,01 dollars, da indtægterne med 2,81 mia. dollars var højere, end analytikernes forudsete 2,77 mia. dollars. Det betyder, at aktien er steget 18 pct. siden noteringen i september. Der er dog stadig et stykke op til rekorden på 120 dollars.

Virksomheden skriver i en pressemeddelelse, at Jonathan Lu vil samarbejde med den ny topchef for at skabe en god overgang, og at han bliver i topledelsen som næstformand.

”Jeg glæder mig til denne nye udfordring. Det er et stort ansvar, og jeg er taknemmelig over for alle medlemmer at Alibaba-teamet,” siger den kommende topchef, Daniel Zhang, der har været i virksomheden i otte år.