Ny topchef kører Velux i stilling til vækst og opkøb

Velux nye topchef, David Briggs, vil transformere den familieejede vinduesgigant, sætte vækst på agendaen og åbne vinduet for nye opkøb. Det er en del af en ny 2021-strategi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Velux nye topchef, David Briggs, vil transformere den familieejede vinduesgigant, sætte vækst på agendaen og åbne vinduet for nye opkøb. Det er en del af en ny 2021-strategi.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Efter flere år med stagnation vil Velux nye topchef, David Briggs, sætte skub i væksten. Det skal ske ved, at vindueskæmpen får større muskler inden for det kommercielle område.

Briggs håber, at selskabet kan vokse med 5 pct. i 2018.

»Hvis vi opnår vækst på 5 pct. i år, vil vi åbne en flaske champagne. Så vil vi have overgået vores forventninger,« siger David Briggs til Jyllands-Posten Erhverv.

Selvom Velux vil fokusere på et nyt forretningsområde, vil selskabet stadig holde sig til at producere ovenlysvinduer. Til gengæld sidder ledelsen klar, hvis muligheder for opkøb skulle byde sig.

»Vi tror, at vi kan få mere fart på salget; både med de produkter, vi selv har udviklet, og gennem opkøb. Hvis vi finder den rette virksomhed, og den er til salg til den rette pris, er vi interesserede,« siger topchefen.

David Brigss overtog ved årsskiftet posten fra Jørgen Tang-Jensen, der var Velux topchef igennem 17 år.

/ritzau/FINANS