Ny topchef i opgør med forgængerens prestigeprojekt

Efter 16 måneders eksistens skyder Nykredits nye topchef, Michael Rasmussen, nu tolagsbelåning ned på de lange fastforrentede lån.

Nykredit sikrede sig for to måneder siden Nordeas Michael Rasmussen som ny direktør efter Peter Engberg. Nu gør den nye topchef op med tidligere strategi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Nykredits nye topchef, Michael Rasmussen, sætter efter to måneder i chefstolen sit eget præg på Nykredits fremtid.

I et direkte opgør med et af hovedelementerne i forgængerens helt store prestigeprojekt kritiserer han sin forgænger for at være gået for langt. Det skriver Dagbladet Børsen. 
Under overskriften »Fremtidssikring af dansk realkredit« gennemførte den tidligere topchef, Peter Engberg, den såkaldte tolagsbelåning, der deler en kundes boliglån over i to. Hidtil havde et realkreditlån altid været én samlet størrelse, men Engberg gjorde op med det princip, fordi tolagsmodellen i hans øjne var sikrere.

Nu ruller Michael Rasmussen den beslutning tilbage. Han fastholder tolagsbelåning på dele af låneporteføljen, men dropper modellen på lange fastforrentede lån.

»Her i huset indførte man også tolagsbelåning på de 30-årige fastforrentede, og det er der, jeg har været inde at sige, at der gik man – set med vores viden i dag – lige langt nok,« siger Michael Rasmussen til Børsen.


Nykredit indførte tolagsbelåning i juli 2012 med den begrundelse, at det skulle imødegå de internationale udfordringer, som Nykredit stod overfor, og realkreditkæmpens topchef Michael Rasmussen siger, at han nu ændrer det med et ønske om at styrke det 30-årige fastforrentede lån. Ifølge en boligekspert, som Børsen har talt med, er det snarere et spørgsmål om, at tolagsbelåningen har udspillet sin rolle.