Ny topchef i Fionia Bank

Fionia Bank ansætter cand. jur. Jørgen Bast som ny administrerende direktør. Han tiltræder 1. februar 2009 og afløser Henrik Borup Jeppesen, som fratræder sit job som bankdirektør med øjeblikkelig virkning. (Opdateres)

Læs mere
Fold sammen
Det oplyser bankens bestyrelse. Den nye direktør er 59 år og kommer fra en stilling som kreditdirektør i Sparbank.

Bankens direktion består derefter af administrerende direktør Jørgen Bast og bankdirektør Kaj Østergaard Mortensen.

Derudover skærer Fionia Bank antallet af filialer ned fra 33 til 30. Lukningerne kommer som en del af bankens spareplan, hvor 70 medarbejdere bliver fyret, men skal samtidig sikre, at kompetencerne i banken er i orden, skriver Fyens Stiftstidende.

"Nogle af de medarbejdere, der var i disse filialer, har søgt om fratrædelse, og det betyder, at vi overordnet har haft brug for at kigge på bemandingen," siger privatkundedirektør Kurt Skjødt til avisen og forklarer, at banken har svært ved at finde nye medarbejdere til de tre filialer.

Samtidig har Fionia Banks bestyrelse bestemt sig for at indstille til generalforsamlingen, at der skal foretages en kapitalforhøjelse.

"Det er bankens hensigt at bruge tiden indtil generalforsamlingen til at sondere mulighederne for afsætning af nye aktier til både nuværende aktionærer, andrepotentielle investorer i bankens markedsområde og blandt Fionia Banks nære samarbejdspartnere," skriver Fionia Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Størrelsen på kapitaltilførslen og emissionsformen vil blive fastlagt i forlængelse af disse sonderinger.

Generalforsamlingen finder sted 10. marts.

RB-Børsen