Ny topchef i Danmarks største forsvarsvirksomhed

Termas nye administrerende direktør bliver den 50-årige tidligere chef i Grundfos North America, Jes Munk Hansen. 1. juni 2019 indtager han posten, når den nuværende direktør, Jens Maaløe, går på pension.

JMH
Den nye administrerende direktør i Terma A/S bliver den 50-årige Jes Munk Hansen, der kommer fra en stilling som øverst ansvarlig for milliardvirksomheden Osrams amerikanske afdeling. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto. Terma

Terma A/S får ny administrerende direktør i form af Jes Munk Hansen pr. 1. juni 2019. Det skriver virksomheden i en pressemeddelse.

Jes Munk Hansen er i dag administrerende direktør i Osram USA, hvor han også har ansvaret for koncernens globale salgsfunktion. Tyske Osram er globalt førende inden for halvleder-baserede lyskilder - såkaldt LED-lys - til primært bil- og elektronikindustrien, og Jes Munk Hansen har siden 2013 haft sit virke i virksomheden, der årligt omsætter for mere end 38 mia. kroner.

Bestyrelsesformand i Terma A/S, Flemming H. Tomdrup, mener, at virksomheden har fundet det helt rette match i den nye administrerende direktør:

»Med valget af Jes Munk Hansen får vi en administrerende direktør med stor erfaring i at opbygge og udvikle teknologibaserede virksomheder globalt. Både kommercielt, teknologimæssigt og ledelsesmæssigt besidder han de kompetencer, der skal sikre Termas forsatte vækst og udvikling,« siger han i pressemeddelelsen.

Terma, der det seneste år omsatte for 1,8 mia. kroner, er Danmarks største aktør i forsvarsindustrien. Virksomheden udvikler produkter og systemer til civile, militære og sikkerhedsmæssige formål, som for eksempel systemer til beskyttelse af fly.

Terma har i 16 år haft Jens Maaløe som administrerende direktør, men tidligere på året meddelte han, at han fratræder sin stillingen, når den rette afløser er fundet. Det bliver med udgangen af maj næste år, hvor Jes Munk Hansen altså overtager posten.

Det ser den danske og amerikanske statsborger frem til.

”Jeg har fulgt virksomheden gennem mange år og er imponeret over dens tilgang til teknologiudvikling. Jeg ser et stort udviklings- og vækstpotentiale og et spændende match mellem Termas potentiale og min professionelle erfaring,” siger Jes Munk Hansen i pressemeddelsen.

Jes Munk Hansen har en fortid i Grundfos, hvor han tilbragte 13 år af sin karriere og endte som administrerende direktør i Grundfos North America.

Sammen med sin familie flytter han tilbage Danmark i starten af foråret. 1 april starter han i Terma og pr. 1. juni indtager han stillingen som den højteknologiske virksomheds administrerende direktør.