Ny TDC-topchef har ingen opkøbsplaner for nu

Den danske telekoncern TDC har foreløbig ingen planer om at opkøbe flere selskaber og vil i stedet have fokus på at bevare sin kreditvurdering.

- Jeg har ingen opkøbsplaner, hverken på kort sigt eller mellemlang sigt, siger Pernille Erenbjerg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Pernille Erenbjerg, der er administrerende direktør og koncernchef hos TDC, ifølge Bloomberg News. Meldingen kommer, efter at hun i fredags overtog posten fra Carsten Dilling, der med øjeblikkelig virkning fratrådte telekoncernen.

- Jeg har ingen opkøbsplaner, hverken på kort sigt eller mellemlang sigt, siger Pernille Erenbjerg ifølge det finansielle nyhedsbureau.

- Det er altid svært at kommentere, hvad der kan ske på lang sigt, så det kan jeg ikke, fortsætter hun.

Da TDC tilbage i september sidste år betalte 12,5 mia. kr. for det norske kabel-tv- og bredbåndsselskab Get, tog selskabets aktier et dyk, idet TDC på grund af overtagelsen blev nødsaget til at skære i sit udbytte til aktionærerne.

Dette fik Moody's til sænke sin kreditvurdering af TDC til "Baa3" fra tidligere "Baa2".

Over for Bloomberg News forklarer Pernille Erenbjerg, at det for TDC er vigtigt at holde fast i den nuværende kreditvurdering.

Samtidig fortæller hun, at det er for tidligt for hende at kommentere selskabets langsigtede politik for udbetaling af udbytte.

TV: Pernille Erenbjerg deler visionerne for sin nye stilling