Ny svensker bliver formand for Lundbeck

I sin indkaldelse til den kommende generalforsamling meddeler medicinalkoncernen Lundbeck, at den nuværende formand Mats Pettersson går af, og i stedet indstilles Håkan Björklund som ny formand.

Håkan Björklund bliver Lundbecks nye bestyrelsesformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremover bliver det en ny mand, der sætter sig for bordenden ved Lundbecks bestyrelsesmøder. I sin indkaldelse til den kommende generalforsamling skriver koncernen, at den nuværende formand Mats Pettersson ikke genopstiller.

Til gengæld foreslår bestyrelsen endnu en svensker, Håkan Björklund som ny formand og Lars Rasmussen, topchef hos Coloplast, som nyt bestyrelsesmedlem.

56-årige Håkan Björklund har siddet i bestyrelsen hos Lundbeck siden 2011. Han er derudover direktør i Avista Capital Partners og har mange års international erfaring fra farmaindustrien. Blandt andet var han i en årrække ansvarlig for forskningsaktiviteter i Astra AB og fra 1999 til 2011 adm. direktør i Nycomed GmbH.

»Håkan Björklunds særlige kompetencer i forbindelse med bestyrelsesarbejdet i Lundbeck er hans kendskab til farmaceutisk forskning og udvikling samt hans industrikendskab,« skriver Lundbeck i en børsmeddelelse.

Og den kommende formand glæder sig til opgaven, skriver han i en pressemeddelelse fra Lundbeck.

»Lundbeck har en unik og stærk position i udvikling af farmaceutiske lægemidler til behandling af hjernelidelser, hvilket er én af de største helbredsmæssige udfordringer i det 21. århundrede. Jeg har et dybt kendskab til Lundbeck efter to år som bestyrelsesmedlem og jeg ser frem til at bidrage til Lundbecks fremskridt og fremtidige vækst i min rolle som bestyrelsesformand«, skriver Håkan Björklund.

Udover Håkan Björklund foreslår bestyrelsen genvalg af Christian Dyvig, Thorleif Krarup, Jes Østergaard og Melanie G. Lee til bestyrelsen og at Christian Dyvig bliver på posten som næstformand. Der er generalforsamling i koncernen d. 21. marts.