Ny strid om retten til iPad

Et taiwanesisk firma mener at Apple har stjålet navnet iPad og forlanger nu erstatning.

Foto: BARBARA SAX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den taiwanesiske display-producent Proview International solgte for næsten ti år siden en tavlecomputer under betegnelsen I-Pad. Proview mener derfor, at man har retten til navnet iPad, og selskabet har nu tænkt sig at sagsøge Apple med krav om erstatning. Det fortæller bestyrelsesformand Yang Rongshan til britiske Financial Times.

Læs også: Er en iPad en tavle-PC eller et BH-indlæg?

Proview har angiveligt registreret varemærket I-Pad i EU, Mexiko og en lang række asiatiske lande i perioden fra 2000 til 2004. Det er altså længe før, at Apple præsenterede sin iPad den 27. januar i år.

Sagen er dog ikke så simpel. Tilbage i 2006 solgte Proview retten til det ”globale varemærke” I-Pad til et amerikansk selskab kaldet IP Application Development for små 350.000 kr. Dette selskab har øjensynligt solgt rettighederne videre til Apple.

Men Proview hævder, at varemærker for det kinesiske marked ikke er inkluderet i denne aftale, og selskabet mener derfor at man blokere salget af iPad i Kina og måske andre lande i Asien.

IP Application Development og Apple har dog allerede sagsøgt Proview i Hong Kong og fået retten til at udstede et midlertidigt forbud mod, at Proview må videresælge I-Pad navnet.

En gruppe af kinesiske banker har allerede overtaget aktiver og varemærker i Proviews kinesiske datterselskab, som gik i betalingsstandsning tidligere i år med en gæld på adskillige milliarder kroner.

Læs også:  Se hvad Samsungs iPad-konkurrent kan

Proviews nye angreb på Google kan dermed være et forsøg på at redde selskabet.