Ny storfusion på vej i cementbranchen

Heidelbergcement står ikke tilbage for rivalerne. Efter at cementproducenterne Lafarge og Holcim er gået sammen, hvilket blandt andet markeres med det første fælles regnskab onsdag, har den tyske rival nu også bevæget sig ind på opkøbsbanen.

Foto: RUBEN SPRICH. Heidelbergcement står ikke tilbage for rivalerne. Efter at cementproducenterne Lafarge og Holcim er gået sammen, hvilket blandt andet markeres med det første fælles regnskab onsdag, har den tyske rival nu også bevæget sig ind på opkøbsbanen.
Læs mere
Fold sammen

Heidelbergcement er nemlig på vej med et opkøb af italienske Italcementi, der også er blandt de store spillere i branchen.

Tyskerne køber i første omgang 45 pct. af Italcementi for 10,60 euro per aktie, svarende til 1,67 mia. euro (12,5 mia. kr.) i en blanding af kontanter og nye Heidelbergcement-aktier. Sælgeren er industrikonglomeratet Italmobiliare.

Når det første køb er på plads og godkendt af alle myndigheder, vil Heidelbergcement lancere et købstilbud på de resterende aktier til samme stykpris.

Til sammenligning kostede Italcementi 6,59 euro på børsen i Milano tirsdag, og aktien har i snit kostet 6,36 euro i 2015.

Det samlede selskab vil blive verdens næststørste cementproducent efter Lafargeholcim og samtidig størst inden for aggregatprodukter samt nr. 3, når det gælder blandingsklar cement.

Heidelbergcement fremhæver desuden, at de to selskaber passer ekstremt godt sammen geografisk med få overlap.

- Vores mål er at levere årlige synergier på 175 mio. euro i 2018. Italcementi forventes at bidrage væsentligt til vores frie pengestrømme, og vi opgraderer vores mellemsigtede finansielle mål for 2019 for at afspejle købets positive effekt, udtaler finansdirektør Lorenz Näger fra det tyske selskab.