Ny storaktionær i TDC

Amerikansk investeringsfirma køber op i den danske telekoncern.

Udenlandske aktionærer køber mere op i TDC. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største teleselskab, TDC, har fået endnu en ny storaktionær.

Det er det amerikanske investeringsfirma Thornburg Investment Management med hovedsæde i Santa Fé i staten New Mexico, som har købt så mange aktioner op, at det nu ejer mere end fem procent af aktiekapitalen og stemmerettighederne. Det betyder, at selskabet skal lægge kortene offentligt på bordet og tilkendegive sig.

Thornburg ejer præcis 5,02 procent af TDC.

TDCs største aktionær, Capital Group Companies, som hidtil har ejet over 10 procent af aktierne, købte for 14 dage siden op og nåede således op på 15,322 procent af den samlede aktiekapital og de samlede stemmerettigheder. CGC køber op på vegne af investeringsforeninger, men CGC har fuldmagt til at stemme i TDC-koncernen.

Også TDC-direktør køber

To andre virksomheder ejer mere end fem procent i TDC. Det er Bank of New York Mellon Corporation i USA og Massachusetts Financial Services Company, ligeledes fra USA. De har begge været med i mange år.

Også i TDCs ledelse er der interesse for selskabets aktier. Johan Kirstein Brammer, der er koncerndirektør for alle TDCs privatkunder, købte således 18. februar 6.200 TDC-aktier for lige over 300.000 kroner.

TDC havde ved udgangen af 2014 flere end 41.000 aktionærer, som ifølge TDCs årsrapport »omfatter danske og internationale, institutionelle investorer samt danske private inevstorer og TDC-medarbejdere«.

Selv om TDC er presset af den standende mobilkrig, betaler selskabet fortsat et attraktivt udbytte til sine aktionærer. I 2014 var udbyttet på 2,50 kroner pr. aktie.