Ny stor Aarhus-lufthavn kan true Karup

I Aarhus drømmer politikere og erhvervslivet om en ny stor lufthavn tæt på byen. Den drøm deler de absolut ikke i Karup.

En ny storlufthavn ved Aarhus vil dræne Karup for passagerer fra den østlige del af regionen og dermed fjerne det økonomiske grundlag for lufthavnen, mener Frans Bjørn-Thygesen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvis der kommer en ny stor lufthavn, er jeg bange for, at Karup er truet på eksistensen. At vi simpelthen bliver nødt til at lukke,« siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen fra Karup Lufthavn til DR P4 Midt & Vest.

Frygten har Karup Lufthavn givet udtryk for i et "forhøringssvar" om en ny lufthavn ved Thomasminde nord for Aarhus i stedet for den eksisterende i Tirstrup på Djursland.

En ny storlufthavn ved Aarhus vil dræne Karup for passagerer fra den østlige del af regionen og dermed fjerne det økonomiske grundlag for lufthavnen, mener Frans Bjørn-Thygesen.

»Det vil gå ud over det midt- og vestjyske erhvervsliv, som kommer til at bruge længere tid på rejsen til København,« siger han til DR P4 Midt & Vest.

Frans Bjørn-Thygesen forstår, at aarhusianerne gerne vil have gode flyforbindelser. Det mener han dog de allerede har.

»De sparer måske et kvarters kørsel ved at flytte den tættere på. Og så har de jo Karup, som ligger under en time væk. Det er ikke værre end i de fleste andre storbyer,« siger Frans Bjørn-Thygesen.

Lige nu venter Aarhus Kommune på en vurdering fra EU-Kommissionen om, hvorvidt projektet kan gennemføres uden at bryde EU's statsstøtteregler.