Ny skuffelse fra Alm. Brand udløser direktørfyring

Alm. Brand nedskriver markant og kommer ud med stort halvårsunderskud på trekvart milliard. Det koster direktøren for bankaktiviteterne jobbet. (Opdateret kl. 9.05)

Foto: Scanpix. Finanskoncernen Alm. Brand kommer ud af første halvår med et underskud på 747 mio. kr. grundet nedskrivninger i banken på 1 mia. kr.
Læs mere
Fold sammen
Finanskoncernen Alm. Brand kommer ud af første halvår med et underskud på 747 mio. kr. grundet nedskrivninger i banken på 1 mia. kr. Trods de store nedskrivninger fastholder selskabet sine forventninger til helåret, nemlig et plus på 400 millioner kroner.

Bankens store nedskrivninger betyder, at den del af forretningen ender i et underskud på 997 mio. kr., hvilket koncernens øvrige områder, Livsforsikring og Skade, ikke kan tjene ind med overskud på henholdsvis 37 mio. kr. og 189 mio. kr.

Koncernledelsen betegner bankens resultat som utilfredsstillende.

Direktør går

I forbindelse med halvårsregnskabet har Alm. Brand-koncernen også valgt at skifte ud i direktionen i Alm. Brand Bank. Der er indgået aftale med Henrik Nordam om, at han fratræder som administrerende direktør i banken og viceadministrerende direktør i Alm. Brand-koncernen. Koncernøkonomidirektør Ole Joachim Jensen eransat som ny konstitueret, administrerende direktør i Alm. Brand Bank.

Alm. Brand Banks direktion består herefter af Ole Joachim Jensen og Bo ChristianAlberg.

Kapitaltilførsel på 1,8 milliarder kroner

Alm. Brand Bank står til en kapitaltilførsel på tilsammen 1,8 mia. kr. De 900 mio. kr. kommer fra Alm. Brand-koncernen, mens banken venter at få et tilsvarende beløb i hybrid kernekapital fra Bankpakke II.

Tilførslen af aktiekapital fra koncernen vil bringe bankens solvens op på 13,2 pct. og kernekapitalprocenten op på 8,8.

RB-Børsen