Ny skat på TV via bredbånd

TV-abonnement via den arbejdsgiverbetalte bredbåndsforbindelse kan ikke gå ind i multimedieskatten men beskattes særskilt, siger Skatterådet. TDC undrer sig.

Arbejdsgiverbetalt TV via en bredbåndsforbindelse kan ikke indgå i multimedieskatten - det skal afregnes for sig selv, har Skatterådet bestemt. Foto. Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV via bredbånd kan ikke indgå som en del af den omstridte multimedieskat - det skal beskattes særskilt.

Det har Skatterådet besluttet kun få uger, før multimedieskatten træder i kraft 1. januar. Den betyder, at ansatte, der har arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, bærbar PC m.m., skal betale skat af et beløb på 3.000 kroner, som goderne er gjort op til at være værd. De 3.000 kroner skal betales, uanset hvor meget eller lidt arbejdsgiverbetalt udstyr man har.

Uvist, hvor meget der skal betales

Men det gælder altså ikke, hvis man har et bredbåndsabonnement, hvorigennem man - ud over selve Internet-forbindelsen - også får telefoni og TV. Skatterådet kræver, at det beskattes særskilt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Begrundelsen er ifølge formanden, advokat Lida Hulgaard, at kun fire procent af landets husstande får TV ad denne vej. Hvor meget man så kommer til at betale i skat, er der ikke taget stilling til.

Hos TDC, der er Danmarks største leverandør af bredbånd, er der undren.

»Det er en mærkeligt kunstig sondring mellem de forskellige ydelser, der ikke giver nogen mening,« siger afdelingsdirektør i TDC, Lars Struwe Christiansen, til avisen.

TDC tror, at bredbånds-TV bliver en af de store vindere, fordi det er nemt.